Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η 4η χιλιάδα του «Manual»

Σήμερα πήρα στα χέρια μου αντίτυπο της 2ης έκδοσης, της 4ης χιλιάδας αντιτύπων του «Σκίσε το manual». Ηταν κάτι που δεν περίμενα ότι θα συμβεί. Μου ήταν αδιανόητο ότι αυτό θα συνέβαινε περίπου ενάμισι μήνα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου.

Το ταξίδι αυτού του βιβλίου είναι ένα από τα καλύτερα που έχω κάνει στη ζωή μου. Κι αυτό συμβαίνει χάρη στα μηνύματα που λαμβάνω από τους αναγνώστες του manual.

Όπως είναι λογικό με χαροποιούν όσα μαθαίνω για την κυκλοφορία του. Χαίρομαι που μαθαίνω ότι μπαίνει στη λίστα των best sellers μεγάλων βιβλιοπωλείων, ότι προτείνεται ως ανάγνωσμα από βιβλιοπωλεία του βεληνεκούς και του κύρους του «Παπασωτηρίου», ότι εξαντλείται στον «Ελευθερουδάκη» και το Public. Όλα αυτά όμως δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα συναισθήματα που μου προκαλούν τα μηνύματα που λαμβάνω από τους αναγνώστες. Αυτά είναι που κρατάω, αυτά είναι που θέλω να θυμάμαι και να κουβαλάω, η περιουσία μου. Και δεν έχω λόγια για να εξηγήσω πώς με κάνετε να νιώθω. Σας ευχαριστώ.

Εντός των ημερών θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης που θα κάνουμε για την παρουσίαση του «Manual» στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα βρεθούμε και στα αγαπημένα μου Γιάννενα. Το ταξίδι του «Manual» συνεχίζεται. Και όπως καταλαβαίνω τελευταία, δεν είναι απίθανο να περάσει τα ελληνικά σύνορα.