Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

12 χρόνια μετά το θαύμα του Euro 2004 “απασχολεί” μέχρι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα...


Χρόνο με τον χρόνο, τετραετία με την τετραετία, κάθε Euro που έρχεται και περνά, τώρα που παίρνουμε μια απόσταση ασφαλείας από το 2004, συνειδητοποιώ με κάθε ευκαιρία το μέγεθος της εντύπωσης που προκάλεσε στους ποδοσφαιρόφιλους όλου του πλανήτη αυτό που έκανε η Εθνική με τον Οτο Ρεχαγκελ.
Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα είναι αρκετές οι φορές που απάντησα σε ερωτήσεις Ευρωπαίων συναδέλφων μου από ευρωπαϊκά media, τα οποία ενόψει του Euro 2016 που μόλις ξεκινά επιχειρούσαν ένα flashback και ήθελαν να δώσουν έμφαση στην μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Μεγαλύτερη έκπληξη όμως μου προκάλεσε το γεγονός ότι απάντησα σε ερωτήσεις μιας αθλητικής εφημερίδας που κυκλοφορεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Sport360, τον μεγαλύτερο πάροχο αθλητικού ειδησεογραφικού περιεχομένου στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και σήμερα, 12 χρόνια μετά, ο πλανήτης ψάχνει απαντήσεις που εξηγούν το θαύμα της Ελλάδας πίσω στο 2004. Μου δίνει χαρά να διαπιστώνω ότι εκείνος ο άθλος δεν έχει ξεθωριάσει ούτε στα μάτια των ξένων. Την ίδια ώρα που με λυπεί το γεγονός ότι τούτες τις μέρες η Εθνική περιοδεύει στην Αυστραλία αντί να ετοιμάζεται για την τελική φάση του – θεωρητικά – πιο “εύκολου” Euro, αυτού των 24 και όχι 16 συμμετεχόντων.


* Αν θέλεις να διαβάσεις ένα μέρος του αφιερώματος της έντυπης έκδοσης, πάτα εδώ.